urun-parma-yatak-odasi-takimi-03
Blog

Dresuar Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Küçük dolap veya çekmeceleri bulunan uzun ayaklı mobilya modellerine dresuar denilmektedir. Özellikle koridor ve oturma odası dekorasyonlarında sıkça gördüğümüz dresuarlar, çoğunlukla dekor olarak kullanılsa da bazen depolama amaçlı da kullanılabiliyor. Dresuarın sehpadan ne farkı var? Dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen söyleyelim. Dresualar daha ince ve uzun yapıya sahip ve sehpaların aksine bir çok alanda dekor olarak kullanılabilir. Diğer mobilyaların aksine duvara sabitleyerek kullanılırlar. Aynı şekilde evin sadece bazı odalarında kullanılabilen konsol, şifonyer ve komodinlere kıyasla oldukça geniş kullanım alanına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazımı da sizler için dresuarın nerelerde kullanıldığını ve nasıl dekore edildiğini anlatacağız. Öncellikle kullanıldığı alanları beraber detaylı olarak inceleyelim.

Dresurları Nerelerde Kullanabilirsiniz?

Yatak Odası Takımı: Ortama oldukça romantik ve otantik bir hava katan dresuarları yatak odanızda kullanarak tıpkı şöminelerin vermiş olduğu o seyir zevki ve ambiyansı yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda şifonyerinizin ya da makyaj masasının yerini tutabilecek bu mobilya ile alandan da tasarruf sağlamış olacaksınız. Dilerseniz makyaj eşyalarınızı yerleştirebilir, dresuarınıza uygun bir sandalye ile klasik bir alan oluşturabilirsiniz. Dresuar dekorasyonunuzda ayna kullanmayı unutmayın!

Antre ve Koridorlar: Dresuarların en çok kullanıldığı alan antre olarak da bilinen evin koridoruna bağlanan girişlerdir. Dolayısıyla eve ilk girdiğinizde gözünüze çarpan mobilya bir dresuar olacaktır. Siz yeni girdiğiniz bir evde şık bir tasarıma sahip dresuarla karşılaştığınızda nasıl bir etki alıyorsunuz? Özellikle dekorasyonunuza modernlik katacak bir fikir için siz de boş koridorlarınızı dresuar ile taçlandırabilirsiniz. Aynı zamanda eğer evinizde vestiyer yoksa, anahtarınız ve çantanız için de kullanışlı bir köşeye sahip olmuş olursunuz.

Yemek Odası Takımı : Bilhassa özel davetlerde oldukça hoşunuza gidecek o ambiyansı yemek odası takımında dresuar kullanarak yakalayabilirsiniz. Hatta konsolunuz yoksa dresuar sizin için bir konsol görevi de görebilir. Bu sayede sakladığını çatal bıçak takımlarını, masa örtülerini muhafaza edebilirsiniz. Vazo ve şamdanlarla dekore edebileceğiniz dresuarınız romantik bir akşam yemeği için muntazam bir fikir!

Oturma Odası Takımı: Salonda kullandığınız mobilya takımına ek olarak dresuarları bu takımın bir parçası haline getirebilirsiniz. Şık bir tasarım yapmanız halinde salonun en parlayan seyir köşesi sizin olacaktır! Yalnızca dresuarınızın dekorasyon stiline uygu olmasına dikkat edin. Koltuk takımlarınızın sahip olduğu stil ne ise aynı malzeme ve stili kullanmanız dekorasyonunuzu bozmamanız adına oldukça önemli.

Dresuar Nasıl Dekore Edilir?

Dresuarlar ince ve zarif bir yapıya sahip mobilyalardır. Aynı zarifliği yakalamak ve bozmamak adına dresuarları dekore ederken de oldukça dikkatli olmalısınız. İşte dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:

  • Dresuarları dekore ederken olmazsa olmaz eşyalardan bazıları aksesuarlardır. Özellikle koyabileceğiniz gerekli bir eşyanız yoksa mutlaka dresuarınnıa uyumlu olan aksesuarlarla tamamlayıcı bir görüntü oluşturun. Bu aşamada vazo, zarif çiçekler yada biblolardan yararlanabilirsiniz.

 

  • Yapmanız gereken ikinci şey bir arka plan oluşturmaktır. Dresuarınızın arkasındaki duvarı odanızın diğer duvarlarına farklı bir renkte boyayabilir ya da dilediğiniz görselleri çizebilirsiniz. En çok kullanılan ve oldukça ortak olan arka plan fikri ise odanın dekorasyonuna uyumlu bazı tablo ve çerçeveler kullanmak. Oldukça otantik olan bu görüntüye bayılacaksınız!

 

  • Estetik bir şölen yaratmak için kullandığını aksesuarları mutlaka uyumlu bir şekilde yerleştirin. Karışık bir görüntü mutlaka dekoru bozacaktır. Kullandığını aksesuarları ortalı bir şekilde yerleştirebilir ya da her iki taraftan uçlara yerleştirerek güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

 

  • Dresuar seçiminiz dekorasyona uyumlu olabilmesi adına diğer mobilyalarınızla aynı tarzda olmalıdır. Örneğin klasik bir tarz kullanıyorsanız yine aynı şekilde klasik tarzda bir dresuar tercih etmelisiniz. Ya da mobilyalarınız ahşap malzemeden yapılmışsa farklı bir materyal kullanmak görüntüyü bozmanıza neden olacaktır.

 

  • Özellikle koridor gibi dar alanlara konumlandıracağınız dresuarları bazen alanı daha da dar ve bunaltıcı bir hale getirebilir. Bunun önüne geçmek için dresuarlarınızda bol bol ayna dekorlarına yer verebilir veya kocaman bir aynayı arka plan olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede alanınız olduğundan daha ferah ve lüks hale gelecek.

 

  • Dresuarınız kullandığınız tüm aksesuarlar ve dekor arka planlar sayesinde muhteşem bir seyir keyfine ulaştı. Ancak bir şeyin eksik kaldığını görüyoruz. Elbette ki ışıklandırma. Mobilyanıza bir ruh ve atmosfer kazandırabilmek için mutlaka dekorasyonun tarzına uyumlu renkte bir ışıkla taçlandırmalısınız. Dilerseniz dresuarınızı koridorunuzda büyük bir avize ile takım haline getirebilir dilerseniz de ışıklandırmaları mum, şamdan veya abajur olarak doğrudan dresuar tasarımınıza ekleyebilirsiniz.

 

✓ İpucu: Dekorasyonunuza uygun olarak aradığınız tüm stillerde dresuar modelleri için birbirinden şık tasarımların bulunduğu Enmobi online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir