urun-barcelona-genc-odasi-takimi-03.jpg
Blog

Modern Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Modern bir eve sahip olmak herkesin hayalidir. Dekorasyonun modern olduğu bir ev ise tüm odalarının yenilik ve farklı tasarımlar içeren mobilyalarla döşetilmesi anlamına gelebilir. Zira bu odalardan birisi de birer yatak odası olarak da kabul edilebilen genç odalarıdır. Eğer bir çocuğunuz varsa çok iyi bilirsiniz ki gençlerin yatak odası aynı zamanda onların kendi küçük dünyalarını temsil eder. Orada yalnızca uyumazlar. En yaratıcı oyunlarına, en idealist çalışma zamanlarına, aileyle yaşanılan küçük samimi sohbetlere ve arkadaş toplantılarına ev sahipliği yapan genç odaları çocuklarınız için birer özel alandır. Onları mutlu ve huzurlu bir alanda yetiştirmek için en çok vakit geçirdikleri odaların dekorasyonuna da özen göstermelisiniz. Özellikle modernlikten yana bir aile iseniz çocuklarınızın da bayılacağı birkaç dekorasyon fikrimiz var. Sonrasında çocuğunuzun ne kadar keyifli vakit geçirdiğine şahit olacaksınız!

1-) Çocuğunuzun Tarzına Kulak Verin!

Dekorasyonda yapılan en büyük hatalardan birisi de oda sahibinin isteklerini göz önünde bulundurmamaktır. Her ne kadar odayı tamamen çocuğunuzun ellerine emanet edemeseniz bile bu odayı onun kullanacağını unutmamalı ve modernliği onun stili ile beraber odaya uyarlamalısınız. Örneğin müzikten hoşlanan asi bir yapısı varsa duvar dekorasyonları ve afişler  onu mutlaka cezbedecektir. Niçin ona sürpriz bir duvar dekorasyonu hazırlamayasınız? Bunu yaparken hem onun tarzına hem de kendi dekorasyon yeteneklerinize bir arada kulak vermiş olabilirsiniz. Emin olun, bu çocuğunuzun odada huzurlu  ve keyifli vakit geçirebilmesi için oldukça önemli! Aynı zamanda dekorasyonun seyrine yön verecek bu maddeyi bu sebeple ilk sırada veriyoruz…

2-) Depolama Alanı Fazla Olan Mobilyalara Yönelin!

Gençlerin ortak problemi zaman zaman dağınık olabilmelidir. Siz de bu durumdan şikayetçi misiniz? O halde buna bir çözüm önerimiz olduğunu söyleyebiliriz. Eşyaların çok fazla bir arada bulunması ve sıkışması dağınıklığın bir numaralı getirilerinden biri. Yani dememiz o ki daha fazla depolama alanı bu sorunuzu çözebilir. Henüz dekorasyon oluşturma aşamasında modern ve bir o kadar kullanışlı olan fazladan raf ve dolap bulunan modellere göz atmalısınız. Bu sayede çocuğunuz kendi kişisel eşyalarına ve hobi araç gereçlerine de yeterli alanı bulmuş olacak!

3-) Hobi Alanlarını Özenle Dekore Edin!

Birçoğumuzun atladığı hassas konulardan birisi de çocukların hobilerine ve yeteneklerine yeterince alan ayırmamaktır. Gelişimi konusunda destek görmeyen her insan gibi zamanla hobilerinden de uzaklaşan çocuklar gelecekte pişmanlıklarınızı doğurabilir. Lafın kısası onlara hoşlanacaklarını ve hobilerini yaşayabilecekleri alanlar oluşturmalısınız. Örneğin kenarı kitaplıklarla döşetilmiş ışıklandırma detaylarının bulunduğu dekoratif bir duvar ve berjerler kullanılmış oturma alanı, kocaman bir çizilebilir duvar, ya da harika posterler ve oyuncak raflarının bulunduğu bir oyun alanı yapabileceğiniz fikirlerden bazıları…

4-) Çalışmaya Ve Üretken Olmaya Teşvik Edin!

Bir genç odası dizayn ederken en özen göstermeniz gereken yerlerden birisi çalışma alanlarıdır. Onları çalışmaya ve araştırmaya teşvik etmek için hoşlanacakları, çokça vakit geçirecekleri alanlar yaratmalısınız. Bunu yaparken işin içine cezbedici ayrıntılar eklemeyi unutmayın! Örneğin çalışma masasının şekli ve tasarımı çocuğunuzun sevdiği tarda seçilebilir rengârenk kalem ve aksesuarlarla dizayn edilebilir.

5-) Muhakkak Oturma Alanlarına Yer Vermelisiniz!

Zira yetişkinler her ne kadar arkadaşlarını oturma odasında ağırlasa da bir genç için durum tam aksidir. Sevdiklerini odalarında ağırlamaktan hoşnut olurlar. Bu nedenle arkadaşlarıyla vakit geçirebilmesi adına çocuğunuzun kendi tarzına yönelik küçük bir oturma grubu ve oyun oynama alanı yaratabilirsiniz. Unutmayın, bunu yaparken fazlaca resmi ve yetişkin işi tasarımlar yapmamalısınız. Orada vakit geçirecek olan çocuğun kendini ait hissetmeli ve keyifli vakit geçirmelidir.

6-) Fonksiyonel Yataklar Tercih Edin!

Büyüme ve gelişme çağındaki bir çocuk ihtiyaçlarını da beraberinde revize eder. Çocuğunuz için fonksiyonel yataklar tercih ederek dekorasyonun ucunu açık bırakmış ve modernliğin getirdiği fonksiyonel mobilyaları da kullanmış olacaksınız. Dilediğiniz zaman çift kişilik olabilen bir yatak tercih edin. Bunun yanı sıra yavru yatak formları da olan yataklardan da tercih edebilirsiniz. Bu sayede dilediğiniz zaman çocuğunuzun arkadaşları için yeni bir yatak elde edebilir, dilediğiniz zaman bahsettiğimiz fazladan depolama alanına sahip olabilirsiniz!

7-) Uzun Süreli Aksesuarlar Kullanın!

Son olarak yapmanız gereken odada farklı aksesuarlar kullanarak dekorasyonu tamamlamak! Bunun için çocuğunuzun henüz hâlâ büyüme aşamasında olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Tarzları da bu büyüme sürecinde çok kez değişime uğrayacak; sevdikleri filmler, müzikler ve idol gördüğü insanlar sürekli değişecektir. Bu nedenle onlara bu değişim sırasında yardımcı olmak için çerçeve, pano gibi istedikleri zaman tasarımını revize edecekleri parçalar sunun.  Zira kalıcı aksesuarlar yerine kendilerinin değiştirip yenileyebileceği aksesuarlar kullanarak aynı zamanda onların yaratıcılık ve üretkenliklerini de açığa çıkarabilirsiniz.

Öneri: Dilediğiniz tarzda çocuk odasını oluşturmak için her tarzdan kaliteli mobilyalar bulunan Enmobi online mağazamıza göz atabilir tercihe göre bir genç odası takımına da sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir