urun-bella-yatak-odasi-takimi-07.jpg
Blog

Yatak Odası Dekorasyonu için İlham Veren 7 Fikir

Yatak odası günün yorgunluğunu attığınız, kendi iç sesinizi dinlediğiniz hatta kimi zaman uzanma keyfi yaparak kendinizi huzurlu ve güvende hissettiğiniz bir alandır. Maskenizi çıkarttığınız kendi küçük Dünya’nızdır yatak odası. Bizde bu yazımızda kendi küçük Dünya’nızı nasıl dizayn etmeniz gerektiği hakkında sizlere birkaç fikir vereceğiz. İlham veren fikirlerimizden faydalanarak ortaya özgün ve baktıkça gururlanacağınız muhteşem bir dekorasyon çıkarabilirsiniz.

1-) Modern Duvar Dekorasyonlarından Faydalanabilirsiniz!

Son dönem trendlerinden birisi olan modern duvar dekorasyonları, stilinizi canlandırmak için olmazsa olmaz fikirlerden birisidir. Özellikle yatağın arkasındaki duvarınızda farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz. Stilinize göre sade bir renk, minimalist şekiller, çıta kullanımları veya yeteneklerinizi açığa çıkartarak farklı resim çizimleri duvarınızı süsleyecek bir çok fikir arasında. Bunun yanı sıra yatağınızın üstüne raflar yerleştirerek aksesuarlarınız için yer açabilir sarmaşık veya tablo gibi motiflerden çokça faydalanabilirsiniz. Ortamda yarattığı farklılığa inanamayacaksınız!

✓ İpucu: Dilerseniz Modern Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır? yazımızı ziyaret ederek diğer dekorasyon fikirlerimizi inceleyebilirsiniz.

2-) Sadelikle Zihninizi Dinlendirin!

Tıpkı bahsettiğimiz gibi yatak odası kendimizi dinlendirdiğimiz , stresten uzaklaştığımız bir yerdir. Günün yorgunluğunu atacağınız bu yerin sade olması  zihninizi dinlendirmek açısından oldukça önemlidir. Yapılan araştırmaların renk seçiminin duygusal olarak da insanları etkilediğini göz önüne seriyor. Sadelikten yana olanların tercihi gibi karışık ve parlak renk seçimlerinden kaçınarak aynı zamanda tek rengin dinlendirici etkisinden de faydalanabilirsiniz. Ayrıca tek renk dekorasyonların oldukça trend olduğunu unutmayın! Bu sayede dekorasyonunuzu sıkıldıkça farklı aksesuarlar ve tarzlarla yenilemeniz çok daha kolay olacaktır.

3-) Cesur Adımlar Atmaktan Korkmayın!

Yatak odanızda farklılık yaratın. Alışagelmiş şekilde dizayn etmek yerine kendi fikirlerinizi oluşturun. Nasıl mı? Giyinme odası ile yatağınızın aynı yerde olması ne hoş olurdu değil mi ? Odanızın bir kısmını giyinme odası olarak ayırabilirsiniz. Giysi dolabı kullanmak yerine açık gardırop kullanarak hem daha lüks  hem de daha ferah bir görünüm elde edebilirsiniz. Zira gardırop kullanımı hem görünümü basitleştiren hem de kolaya kaçılan mobilyalardan birisidir. Bunun yerine minik bir giyinme odası yaratmak oldukça cesur bir dekorasyon ortaya çıkarmanıza neden olabilir! Giyinme odası ile ilgili birkaç fikrimiz mevcut. Dilerseniz odanızı şık perde sürgülerle ayırabilir dilerseniz cam bölmelerden faydalanarak kendi küçük keyifli alanınızı oluşturabilirsiniz.

4-) Ayna Kullanımını Dekora Dönüştürmeye Ne Dersiniz?

Yatak odasında ayna seçimi nasıl olmalıdır? Birçok kişi aynayı ya gardırop kapaklarında ya komodinde ya da makyaj masasında tercih eder. Ayna hep bir yerin eksikliğini tamamlar. Oysa aynayı bir aksesuar olarak kullanmaya ne dersiniz ? Bunu ortaya çıkarmak için odanızda bir boy aynası kullanmak odanızın havasını tamamen değiştirecek ve  klâsik ve sıradan bir görünümü olan dekorasyonunuzu sade ve şık bir görünüme kavuşturacaktır. Dekorasyonun tarzına uygun seçtiğiniz boy aynası, yanında yardımcı bir puf, uyumlu ışıklandırmalar ve uzun yapraklı yeşil bitkiler… Hayal edildiğinde dahi kombin yapma isteği uyandıran bu dekor köşeyi yaratmak sizin elinizde! Gün içinde bol bol fotoğraf çekebilir ve hazırlanmalarınızı keyifli anlara dönüştürebilirsiniz.

5-) Sıra Dışı Arka Planlar!

Alışılmışın aksine klasik oda görünümünden oldukça sıkılmış olabilirsiniz. O halde dikkatle dinleyin! Yatak yerleşimini sürekli düz duvar önüne konumlandırmaktan vazgeçmelisiniz. Yatağın arkasında yapacağınız bir çok duvar dekorasyonundan bahsettik. Yine de daha ilham veren bir fikir istiyorsanız arka planınızı camdan yana kullanmanızı önerebiliriz. Özellikle manzaralı bir eve sahipseniz yatağınızda uzanırken farklı diyarlarda hissedeceksiniz!

6-) Hobi Alanlarınızı Keşfedin!

Özellikle yatak odalarında vaktin çoğunu tükettiğinizi ve kendinize ait başka bir alan olmadığı düşünüldüğünde hobi alanlarınızı yatak odalarına ekleyebilme fikri kulağa şahane geliyor! Örneğin yatak odanızda bir kitap okuma köşesi oluşturabilirsiniz. Bu köşeyi berjer bir koltuk, önünüzde küçük bir sehpa ile dekore edebilirsiniz. İşin yorgunluğu ve günün karmaşasından uzaklaşmak için harika bir yol değil mi ? Kahvenizi yudumlarken bir yandan da kitap okuyarak farklı diyarlara yolculuk yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra diğer hobileriniz için de yaratıcı alanlar oluşturmak sizin elinizde!

7-) Küçük Detayların Büyük Gücü !

Odadaki ışıklandırma ve özellikle avize kullanımı gözden kaçırılan ve önemsenmeyen küçük detaylar arasında. Oysaki yatak odasının şıklığını ortaya çıkaran en belirgin şeyin avizeler ve kullanılan aksesuarlar olduğunu söyleyebiliriz. Basit bir lamba yerine özellikle okuma köşenizde lambader kullanabilir, gösterişli bir avizeyi yatağınızın üzerine konumlandırabilirsiniz. Ayrıca dekor amaçlı abajur ya da şamdanları yatağınızın kenarlarına yerleştirerek odanıza romantik bir hava katmanız mümkün!

✓ Öneri: Harika bir dekorasyon için küçük gibi görünen son dokunuşları muhakkak yapmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir