urun-gusto-duvar-unitesi-02.jpg
Blog

Duvar Ünitesi Modelleri ve TV Sehpası Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Duvar üniteleri başka bir adıyla TV üniteleri, salon ve oturma odalarının vazgeçilmez mobilyaları arasındadır. Koltuk takımlarından sonra odadaki en büyük ve dikkat çekici mobilya olması ünitelerin dekorasyondaki önemini de bir hayli artırıyor diyebiliriz. Hem şıklık hem de işlevsellik bakımından çok amaçlı olarak kullanılan duvar üniteleri, yeni ev tasarımlarında harika bir fark yaratıyor. Ancak doğru bir şekilde seçildiğinde… Bu yazımızda sizler için duvar ünitesi ve televizyon sehpası seçiminin nasıl yapılacağına dair önemli detaylara yer verdik.  eğer ünitelerin nasıl dekore edileceğini merak ediyor  ve birbirinden farkı dekorasyon fikirlerine göz atmak istiyorsanız yazımıza devam etmelisiniz.

Duvar Ünitesi Ve TV Sehpası Nasıl Seçilmelidir?

İlk olarak duvar ünitelerinin ve tercihen kullanılan TV sehpalarının dekorasyondaki öneminden bir hayli bahsettik. Peki ortaya çıkardığımız dekorasyonun kusursuzluğu için hangi detaylara dikkat etmeliyiz? En doğru seçimi nasıl yapabiliriz?

  • Öncelikle duvar ünitesi ve TV sehpası seçenekleri arasından hangisine yönelmeniz gerektiğini anlatalım. Genellikle fazla alana sahip olmayan evlerde kullanılan TV sehpaları, artık son dönemle birlikte sadelikten yana olanların da tercihi diyebiliriz. Yine de TV ünitesi için yeterli alana sahip olmadığını düşünüyorsanız fazla yer kaplamayan ve zarif bir görünüme sahip olan TV sehpalarından tercih edebilirsiniz. Eğer yeterli alana sahipseniz hiç şüphesiz duvar ünitelerinin daha fazla tasarım avantajı olduğunu söylemek mümkün. Ayriyeten aksesuarlar ve bazı  eşyalar için kullanım alanı yarattığını da göz önünde bulundurmakta fayda var.

 

  • Diyelim ki tercihinizi duvar ünitelerinden yana kullandınız. Bildiğiniz, duyduğunuz tasarım kalıplarını bir kenara bırakın! İlk dikkat etmeniz gereken kesinlikle boyut olmalıdır. Her ne kadar yeterli alana sahip olsanız da seçtiğiniz duvar ünitesi diğer mobilyalarınıza binaen kaba ve emanet bir görüntü oluşturmamalıdır. Akşamları seyir keyfi yapacağınızı düşündüğümüzde gözünüze rahatsızlık vermeyecek bir boyut tercih etmeniz gerekmekte!

 

  • Evinizin duvarına ve koltuk takımı gibi diğer mobilyalarınıza dikkat ederek uygun boyutlarda bir duvar ünitesi aldınız. Fakat o da ne! TV izlerken oturduğunuz konumdan sürekli aşağı doğru bakmak durumunda kalıyorsunuz. Çünkü köşe takımlarınızın yüksekliğine dikkat etmediniz. Seçtiğiniz TV ünitesini koltuklarınızın yüksekliğine orantılı bir şekilde almalısınız. Bu sayede keyifle televizyon izleyebilirsiniz.

 

  • Gelelim bir diğer önemli ayrıntıya. Mevcutta bir televizyonunuz olduğunu varsayalım. Yeni alacağınız duvar ünitesi aynı zamanda televizyonun sığabileceği genişlikte olmalıdır. İdeal ölçünün ise TV ünitesinin televizyon ölçüsünden 10 cm daha geniş olduğu bilinmekte.

 

  • Son olarak sağlığınız açısından aldığınız duvar ünitesi veya TV sehpasını koltuklarınıza en az bir metre mesafede olacak şekilde ayarlamalısınız. Bu sayede görüş açınız genişleyecek ve daha rahat TV izleyebileceksiniz. Keyifli seyirler!

 

TV Ünitesi Nasıl Dekore Edilir?

Kendi Takımızı Oluşturun: Herkesten farklı bir tasarım arıyorsanız, kalıpların dışına çıkmaya hazır mısınız? TV ünitenizi takım halinde almak zorunda değilsiniz. Kendi seçtiğiniz raf ve TV sehpası parçaları ile muhteşem bir arka plan oluşturarak harikalar yaratabilirsiniz. Gerisi oturup keyifle  izlemekte!

Yaratıcı Arka Planlar Oluşturun: Arka plan konusunda harika bir fikrimiz daha var! Unutmayın ki TV ünitesini ön plana çıkaran en özgün detaylardan birisi ise arka plandır. Dilerseniz televizyon sabitleyeceğiniz arka planınızı evinizin diğer duvarlarından farklı bir renge boyayabilir, taş duvar görünümü yaratabilir veyahut da son dönem trendlerinden birisi olan çıta kullanımları ile modern bir görünüm aratabilirsiniz. Kendi el emeği TV ünitesi tasarımınızı bir düşünün! Baktıkça dekorasyonunuzla gurur duyacaksınız!

Işıklandırmalarla Seyir Keyfinize Canlılık Katın: Özellikle televizyon çevresine denk gelecek şekilde konumlandırabileceğin ledler veya TV sehpası yanına yerleştirebileceğiniz lambader ile TV ünitenizi dekore edebilirsiniz. Bu sayede dekorasyonunuz tamamlayıcı parçalarla buluşmuş olacak ve film keyfi esnasında dilediğiniz loş ve romantik ortamı yakalamanızı sağlayacaktır!

Dekorasyonunuza Uygun Aksesuarlar Ekleyin: Her ne kadar dekorasyonunuz tammış gibi görünse de henüz can alıcı son dokunuşları yapmadığınızı biliyor musunuz? Son olarak TV sehpanıza veya duvar ünitenize uygun aksesuarlar eklemelisiniz. Biblo, vazo gibi zengin detaylardan yararlanabilir; dekorasyon stilinize uygun yapraklı bitkiler, şamdan ve çerçeve gibi parçalarla tasarımınızın ruhunu kazandırabilirsiniz. Bu sayede kendinizi ortama daha ait hissedeceğiniz de bir gerçek!

 

✓ Öneri: Aradığınız tüm duvar ünitesi ve televizyon sehpası modellerini birbirinden farklı tasarımlarla Enmobi online mağazamız üzerinden ulaşabilirsiniz. Her boyutta ve her bütçeye hitap eden mobilyalar seyir keyfinizi artırmak için sizlerle!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir