urun-soho-koltuk-takimi-01.jpg
Blog

Ev Dekorasyon Trendleri

Ev dekorasyonu her dönem birbirinden farklı tasarımlar yeni trendler ve kıyasıya rekabet edilen bir alan olmaya devam ediyor. Özellikle her sene trend olan stillere uyum sağlamak ve yenilikleri takip etmek de dekorasyondan hoşlananlar için bir numaralı aktivite diyebiliriz. Hal böyleyken ev dekorasyon trendlerinden bahsetmezsek olmaz diye düşündük. Yeni yılın yaklaşması ile de özellikle bu senenin trendlerin bir hayli araştırma konusu olmuş durumda. Siz de  bu dönemde yeni bir eve taşınıyorsanız veya ev dekorasyonunuzu yenilemek istiyorsanız mutlaka yeni trendlerden haberdar olmalısınız. Sizler için özenle seçtiğimiz birkaç trend analizimiz var. Buyurun beraber bir hangi renklerin, stillerin ve yöntemlerin ön planda olduğuna bir göz atalım.

1-) Doğallık Ve Sadelik Ön Planda!

Yapılan yeni dekorasyonlarda artık vintage bir görünüm ve beraberinde eskiye yönelimin de bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle klasik olanla modernliği birleştiren Retro stili de bahsettiğimiz birleşimin bir parçasıdır. Ahşap detaylarla yakalanmaya çalışılan sadelik; yeşil  renk kullanımı ve özellikle büyük yapraklı çiçekler, sarmaşıklar ve yapay bitkiler ile doğallıkla birleşiyor. Artık hemen hemen her ev dekorasyonunda, bitkilerin o sıcak ve huzur veren görünümünden yararlanıldığını görebilirsiniz. Yeşilliği ahşapla birlikte taçlandırarak açık renklerle birlikte bir kontrast yakalayabilir bu sayede aydınlık ve ferah bir eve sahip olabilirsiniz.

2-) El Emeği  Tasarımlar, Seri Üretim Mobilyaların Yerini Alıyor!

Artan sosyal medya kullanımı ile el emeği tasarımlar yapanı görmeyeniniz yoktur. Bir çok küçük işletme ile milyonları oluşturan kitleler artık özgün ve el emeği tasarımların ön planda olmasını sağlıyor. Yeni  bir ürün ortaya koyamayanlar ise mevcut mobilyalarını döşeyerek, boyayarak ve çeşitli farklılıklar ile yine de kendi el emeklerini katıyorlar. Son dönemde seri üretim mobilyalar yerine bu mobilyaların daha çok ön planda olduğunu görüyoruz. En çok tercih edilen ürünler ise makro ve jüt ipi ile tasarlanarak oluşturulmuş el emeği ürünler. Yine sade ve minimal tasarımlarda yerini  alması ile oldukça trend halde.

3-) Keskin Görünümden Git Gide Uzaklaşılıyor!

Doğallığa olan yatkınlığının da artmasının bir getirisi olan yumuşak hatlar yeni trendler arasında. Gözleri yormayan ve keyifli, sade bir evde gibi hissettiren yumuşak hatlar; özellikle kalıplarının dışına çıkmak isteyenler için bir numaralı tercihtir diyebiliriz. Siz de kendinizi belli kalıplarda oluşturulmuş, adeta katalogdan fırlamış mobilyalar arasında rahat hissediyor musunuz? İnsan psikolojisine de bir hayli etkisi olan keskin hatlar sizi daha da huzursuz eden detaylar arasındadır. Bu nedenle son zamanlarda daha yuvarlak geçişlere sahip köşe takımları, halılar, tablolar ve aynalar kullanılmakta. Evet yanlış duymadınız! Ayna, tablo ve hatta avize gibi dekor ve aksesuarlarda dahi artık farklı şekiller ve yumuşak geçişler ön planda.

4-) Dekorasyonlarda Ahşap Kullanımı Artıyor!

Modern ve minimal stillerini bir arada kullanarak harika dekorlar ve mobilyalar rotaya çıkarmak ahşap kullanımı ile oldukça trend olanlar arasında. Dekorasyonda özellikle açık renklerin kullanılması yaygınlaştıkça bej tonlarına eşlik eden hasır ve ahşap ürünler yeni bir görünüm ortaya çıkarıyor. Yemek masalarından televizyon sehpalarına, koltuk takımlarından gardıroplara, duvar ünitelerinden şifonyerlere kadar bir çok alanda ahşap kullanımının yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim mobilyalarda ahşap tercih etmeyenler bile dekor ve aksesuarlarda muhakkak ahşaba yer veriyor. Örneğin minimal dekorasyonların olmazsa olmaz dekoralar; hasır sepetler, boydan ayna ve duvar panoları, çerçeveler, avize gibi bir çok dekor ahşap detaylardan oluşuyor. Bahsettiğimiz doğallığı yakalamak adına bitki  ve yeşil detaylarla da bambaşka bir dekorasyon yaratanların sayısı bir hayli fazla! Siz de yeni dekorasyonunuzda ahşap trend fikirlerine yer verebilirsiniz. İnsan sağlığı için de bir hayli zararsız olan ahşap malzemeler, uzun vadede de hala yıpranmayan mobilyalara sahip olma avantajını da size tattıracaktır.

5-) Ev Dekorasyonunda Renk Trendleri!

Yeni bir ev dekore edecekseniz bilmeniz gereken yalnızca mobilyalardaki trenler değil aynı zamanda trend olan bazı renk ve fikirlerdir diye düşünüyoruz. Nitekim evin bazı alanlarında kullanılan duvar tasarımları oldukça yaygın. Duvarların kendi rengine zıt halde pastel renklerle oluşturulan minimal çizgiler, yumuşak hatlara sahip şekiller, odanın dekorasyonunu tamamen değiştiriyor. Bu dönem doğallıktan yana olmak da mobilya ve duvar rengini doğal renklerden yana kullanılmasını gerektiriyor. Bu da hayalimizde açık renklerle döşetilmiş bej ve yeşil tonlarındaki dekorlarla döşeli, bir duvarı harika bir köşe oluşturmuş modern bir ev canlandırıyor. Siz de bu eve sahip olmak istemez misiniz?

 

✓  Öneri: Siz de ev dekorasyon trendlerini takip ediyor ve evinizi yenilemek istiyorsanız trendlere ve modern yeniliklere uyum sağlayan birbirinden güzel mobilyalar için Enmobi online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Yatak odası takımından yemek odası takımına, duvar ünitelerinden genç odası takımına kadar bir çok mobilyaya her bütçeye uygun fırsatlarla sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir