urun-veyron-krem-koltuk-takimi-01.jpg
Blog

Standart Salon Takımı Ölçüleri Nasıl Olmalıdır ?

Siz de yeni bir eve taşınanlardan mısınız? İlk defa aile evinizi kuruyor ya da mevcut bir evden daha yenisine taşınıyor olabilirsiniz. Hatta yalnızca salon takımı nızdan sıkılarak yeni bir arayış içinde olmanız mümkün. Eğer hala oturma odanıza aldığınız mobilyaları tercih etmediyseniz yazımızı dikkatle okumalısınız! Bu yazımızda sizler için ideal koltuk takımı ölçüsü, berjer ölçüsü, yataklı koltuk ölçüsü, köşe takımı ölçüsü ve TV ünitesi ölçüsü gibi önemli konularda detaylı bilgilere yer verdik. Sizler de bu bilgiler ışığında kusursuz bir dekorasyona sahip olabilirsiniz!

Salon ve oturma odası, hatta misafir odaları da dahil olmak üzere bu alanlar evde oldukça önemli bir konuma sahiptir. Gerek en çok vakit geçirilen alan olması gerek de herkesin göreceği ortak alanlar olması, odanın dekorasyonunu da daha dikkatle yapılmasını gerektiriyor. Bu nedenle yeni bir eşya almadan önce aldığınız mobilyaların hangi ölçülerde olması gerektiğini bilmekte fayda var. Haliyle alışveriş konusunda bilinçlenmek için öncesinde iyi bir araştırma da gerekiyor. Buyurun birlikte sizler için derlediğimiz sonuçlara bir göz atalım…

 

1-) İdeal Koltuk Takımı Ölçüleri Nelerdir?

Koltuk takımları genellikle belli ölçü aralıkları baz alınarak üretim yapılmaktadır. Ancak bu ölçü aralığından salonunuzun büyüklüğüne göre en geniş aralığı veya en dar aralığı tercih edebilirsiniz. Koltuk takımın alçak ve yüksek olması ise tamamen sizin rahatlık anlayışınıza göre seçilebilir. Seçebileceğiniz yükseklik aralığı ise 75-90 cm arası diyebiliriz. Eğer, benim küçük bir odam var, diyorsanız dikkat etmeniz gereken ölçü genişlik ölçüsü olacaktır. 175cm ila 225cm arasında değişiklik gösteren standart ölçülerden oturma odanız küçük ise 175cm olanı tercih ederek işe başlayın. Unutmayın geniş olan koltuk takımları her ne kadar gözünüze daha iyi gelse de salonunuza yerleştirdiğinizde rahatsız, kaba bir görünüm oluşturarak dekorasyonunuzu mahvedebilir! Sorunsuz bir dekorasyon için Gusto koltuk takımı ve Palazzo koltuk takımı gibi oturma odanıza kolay bir şekilde uyum sağlayan modelleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

 

 ✓ İpucu; Özellikle üçlü koltuk takımları veyahut ikili koltuk takımı ve bir berjer ile harikalar yaratacağınız bir fikrimiz var! Dilerseniz koltuk kenarlıklarından bazılarını çıkararak ve zevkinize göre birleştirerek yeni bir köşe takımı oluşturabilirsiniz. Bunun için oldukça fonksiyonel ve modern koltuk takımlarından tercih etmekte fayda var!

 

2-) Berjerlerde (tekli koltuklar) Ölçü Nasıl Olmalıdır?

Berjerler salondaki kanepe, köşe takımı, koltuk takımı gibi bir çok mobilyanızı tamamlayacak olan koltuklardır. Burada tekli koltuğun ölçüsünden ziyade diğer mobilya ölçülerine bakmalısınız. Zira diğer koltuklarınız ile tekli koltuk yüksekliğinin birbirine uyumlu olması gerek. Dengesiz bir görüntü oluşturmak istemiyorsanız aynı ölçüyü sağlamaya çalışın! Genel olarak 65-75 cm derinliğinde bir berjer tercih edebilirsiniz. Bu sayede takımınız en şık haliyle tamamlanmış olacak!

 

3-) Kanepelerde Ölçü Nedir?

Özellikle kalabalık ailelerin tercihi olan kanepeler, evdeki yatak sayısını genişletmekle bilinen oldukça fonksiyonel mobilyalardır. Aynı zamanda yatak olarak da kullanılması kanepe alırken ölçülere bir hayli dikkat etmenizi gerektiriyor. Aman dikkat! Kanepelerde en önemli ölçü genişliktir. Rahat bir uyku kalitesi sağlaması için en az 250 en çok 325 derinliğe sahip kanepe tercih etmenizi öneriyoruz. Artık misafir ağırlamaktan korkmayın!

 

4-) Köşe Takımları Hangi Boyutta Seçilmelidir?

Köşe takımları L koltuk olarak da bilinmekle beraber oldukça şık duran tasarımlardır. Salonunuzda en köşede kendine yer bularak alandan tasarruf etmenize yarayabilir. “Standart ölçü nedir?” diye soracak olursanız; 250 cm ila 325 cm arasında genişliklere sahip 75-90 cm yükseklikte bir köşe takımı salonunuz için ideal olacaktır. Dar alanlarınızda dahi mükemmel bir uyum sağlayan ideal ölçülere sahip Quatro köşe takımını inceleyebilirsiniz.

 

5-) TV Ünitesi’nin İdeal Ölçüsü!

TV ünitesi, salon takımı denildiğinde akla gelen ve ikinci sırada yer kaplayan mobilyalardan birisidir. Dolayısıyla TV ünitesi seçerken de standart bir ölçüye uymanız gerek. Aksi halde salonunuza kıyasla kocaman bir televizyon ünitesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Ne demişler: Ölçü kaçınca, en tatlı şeyler en tatsız olur! Seçtiğiniz TV ünitesi koltuklara mesafe olarak en az 1 metre imkanınız varsa 2-3 metre uzakta olmalı! Eğer tercihiniz TV sehpasından yana ise yüksekliğin koltuk takımı yüksekliği ile orantılı olmasına dikkat edin. Genişlik olarak televizyon boyutunuzdan en az 10cm geniş olması yeterli olacaktır. Bu sayede keyifle film geceleri düzenleyebilirsiniz! Yepyeni duvar üniteleri tüm mobilyalarınıza uyum sağlayacak farklı tasarımlarla Enmobi online mağazamızda!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir