Blog

Modern Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Herkesin evindeki en özel ve büyülü alanı, yatak odasıdır. Günün yorgunluğunun atıldığı, bazense uyumak dışında da sıklıkla vakit geçirilen huzurlu alanlardır. İnsanların burada rahat hissetmesi, kendi özel alanına ait hissetmesi de son derece önemlidir. Bu sebeple yatak odası dekorasyonu da en çok dikkat edilen konular arasındadır. Peki modern bir görünüm tercih edenler için yatak odası dekorasyonu nasıl yapılır? Siz de nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız yazımızı incelemeye devam edebilirsiniz. Buyurun başlayalım.

 

Ruhunuza Uyan Stil Hangisi?

Yatak odası takımı kategorisi oldukça zengin içeriğe sahiptir. Mobilya seçiminizi daha kolay yapmak ve dekorasyonunuza tutarlı olabilmek adına hangi stilden yana olduğunuzu belirlemelisiniz. Avangart, klasik, Retro, minimal dekorasyon stilleri arasından daha çok hoşuna gidenin hangisi olduğunu birkaç örneğe baktıkça daha iyi anlayacaksınız. Bu sayede yalnızca o stil kategorisinden yatak odası takımınızı seçebilirsiniz. Aldığınız diğer ürünlerin de aynı stile ev sahipliği yapmış olmasına dikkat edin!

 

Kaliteli Rahatlık Getirir!

Kendi stilinizi belirlemenin ardından seçenekleri de büyük ölçüde daraltmış oldunuz. Peki bir sonraki adım ne? Hepinizle hemfikir olduğunuzu düşünüyoruz ki tıpkı koltuk takımı, yemek odası takımında olduğu gibi en önemli kriter rahatlıktır. Her ne kadar muhteşem bir görüntü ortaya çıkarsa da kullanışsız ve çabucak heba olan mobilyaları kimse almak istemez. Günün yorgunluğunu attığınız kişisel alanınızda da her konuda rahat hissetmek istersiniz. Bu sebeple alacağınız yatak odası takımının da kaliteli olmasına önem göstermelisiniz. Kendinize birkaç marka belirleyerek yine seçeneklerinizi sınırlandırmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

 

✓ Öneri: Kalitenin bir diğer adresi olan Enmobi Furniture sitemiz üzerinden de alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Dekorasyon Uyumluluğunu Test Edin!

Nasıl mı? Her şeyi tastamam seçip karar vermenin ardından gözden geçirmeniz gereken birkaç nokta daha mevcut. Her ne kadar mobilyalarınızı birbiriyle uyumlu olacak şekilde tercih etseniz de odanızla olan uyumluluğu da bir o kadar önemlidir. Odanın büyüklüğüne ve renk kontrastına kulak verin!

1-) Odanın Büyüklüğü: Aldığınız mobilyaların odanıza yerleştiğinde alacağı görüntü hem estetik hem de rahatlık bakımından dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır. Aksi halde hareket alanınızı kısıtlayarak dinlenmek için girdiğiniz odanızda oldukça daralabilirsiniz. Bunun yanı sıra dekorasyonun da tuhaf ve orantısız durması olasıdır.

2-) Renk Uyumu: Yatak odası dekorasyonunuz için aldığınız mobilya renklerine nasıl karar verirsiniz? Bu süreçte yalnızca gözünüze hitap eden renklerden ilerlemeniz oldukça yanlıştır. Zira odanızın duvar renklerinden zemin renklerine kadar birçok ayrıntısı mobilyalarınız ile uyumlu olmak zorundadır. Diyelim ki bej rengi bir yatak tercih ettiniz, arka planınız ise koyu kahverengi. Bu durumda dekorasyonunuzun çöp olacağını iddia edebiliriz. Bu denli bir zıtlık yakalamak istediğiniz stili tamamen kaybetmenize neden olacaktır. Halılarınız da aynı şekilde zemin renklerine bakılarak alınmalıdır.

 

Halı, Perde Nevresim Seçimini Unutmayın!

Bunlar yatak odası dekorasyonunuzu tamamlayan son parçalardır.” En son atarım bir halı perde” diye düşünüyorsanız bilmelisiniz ki küçük gibi görünen bu detaylar aynı zamanda dekorasyonunuzu bozan etmenler olabilir. Aldığını halı, paspas, nevresim ürünleri dekorasyondan bağımsız seçilmemeli! Her odanın bir ruhu ve her dekorasyonun ait olduğu bir tarz vardır. Bu tarzdan bağımsız yaptığınız seçimler odanın geneline baktığınızda gözünüze takılacak ve içinizi huzursuz edecektir. Modern ve kusursuz bir dekorasyon istiyorsanız umursamazlığı bırakın ve bu detaylara zaman ayırın!

 

Dekorasyonunuza Modern Aksesuarlar Ekleyin!

Tüm mobilyalar ve ihtiyaçlar seçildikten sonra dekorasyonunuzun bitmiş olduğunu mu düşünüyorsunuz? Hala son birkaç dokunuşa ihtiyacınız var. Odanın isteklerine kulak verin ve birkaç aksesuarlar oluşan değişimi görün!

  • Lüks Aynalarla Zenginlik Katın: Aynalar çoğu zaman bir gardırobun olmazsa olma parçalarından biri olsa da bunun bir dekor olmadığını unutmayın! Kullandığınız aynalı aksesuarlar, boydan ayna ve pufla taçlandırılmış bir köşe içinizi ısıtacak ve odaya zengin bir görünüm katacaktır.

 

  • Aydınlatmanın Gücünden Faydalanın: Seçtiğiniz dekorasyonun tarzına göre kullanmanız gereken ışık renginin farklı olduğunu biliyor muydunuz? Artık bilmelisiniz, aydınlatmayı kullandığınız köşe ve aydınlatma rengi odadaki atmosferi tamamen değiştirecek. Yatağınızın kenarlarında kullanacağınız abajur ve şamdanlar yalnızca bedeninizi değil ruhunuzu da rahata erdirecektir. Akşam vakitleri loş ışıkta kahvenizi yudumlayabilir ve kitabınızı okurken mest olabilirsiniz!

 

  • Çiçek ve çerçeve ile Sıcaklık Kazandırın: Evet yanlış okumadınız, sıcaklık. Modern bir görünüm amaçlanırken yapılan en büyük hatalardan biri odanın boş mobilyadan oluşan soğuk bir görünüm almasıdır. Her ne kadar kalabalık eşyalardan hoşlanmıyorsanız bile birkaç parça ile dekorasyonunuzu tamamlamayı ihmal etmeyin! Zengin duran çerçevelerle odaya hayat verebilir, zevkinize göre çiçek ve vazolarla dekorasyonunuza renk katabilirsiniz.

✓ İpucu: Yatak odası dekorasyonları hakkında daha fazla bilgi için Yatak Odası Dekorasyonu İçin İlham Veren 7 Fikir ve Yatak Odası Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? İsimli yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir