urun-palazzo-koltuk-takimi-01.jpg
Blog

Oturma Odası Dekorasyonuna Dair Bilinmesi Gerekenler

Oturma odaları evimizde en çok kullandığımız alanlardan birisidir. Ve tabi herkesin gördüğü bir alan olması onun dekorasyonunuza çok daha önem vermemize neden oluyor. Peki oturma odası dekorasyonunu nasıl yapmalıyız? Bu dekorasyonda dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

Bilinmeyen detaylara yer verdiğimiz bu yazımızda sizlerle birlikte muhteşem bir oturma odası dizayn etmeyi planlıyoruz. Buyurun birlikte başlayalım…

 

1-) Her Şeyden Önemlisi Oturma Odası Düzeni!

Evinizde bilinenin aksine sıra dışı bir görünüm oluşturmaya ne dersiniz? Şöyle bir düşünelim bütün evlerin düzeni aynı. Köşede bir yemek masası, karşıda bir TV ünitesi ve üzerinde televizyon geri kalan yeri de zaten kanepeler kaplıyor. Peki bunun aksine oturma odanızın ortasına bir orta sehpa ile oturma odanızın havasını tamamen değiştirebilir, büyük ve kaba kanepeler yerine kibar ve şık kanepe kullanabilirsiniz. TV ünitesi yerine küçük bir konsol kullanabilirsiniz. Oturma odasında kullanacağınız bu düzen odanın ruhunu tamamen değiştirecek ve içinizi ısıtan, keyifli bir görüntü oluşturacaktır.

Öneri: Bugüne kadar bildiğiniz kalıplara değil kendi düzeninizi oluşturmaya odaklanın!

 

2-) Oturma Odası Dekorasyonunda Renk Uyumunun Önemine Dikkat!

Renk seçimleri mobilyanızı nasıl seçerseniz seçin onu kaliteli, şık, sade ve aydınlık olmasında büyük rol oynayan detaylardır. “Hepsini özenle seçtim, fakat bu dekorasyonda ne yanlış böyle!” diyorsanız dikkatle dinleyin. Yanlış renkleri seçiyor, duvarların, zeminin ve mobilya renklerinin birbirine uyumuna kulak asmıyorsunuz!

  • Duvar Renkleri: Siz de evin tüm duvarlarını aynı renge boyayanlardan mısınız? Bu alışkanlığınızdan hemen vazgeçmelisiniz. Zira duvar renkleri, mobilya renkleri ile büyük ölçüde uyumlu olması gereken bir konudur. Mobilya ile duvar renklerini aşırı zıt tercih etmeniz o güzel dekorasyonunuzu maalesef ki elinizden alır.

 

  • Zemin Renkleri: Kullandığınız fayans, parke gibi malzemelerin renkleri elbette ki kullandığınız dekorasyona yön veriyor. Bu noktada zemin rengini değiştirmek gibi bir gücünüz yoksa bile mobilyalarınızı ve halınızı uyumlu olacak şekilde tercih edebilirsiniz. Öncelikle bilmelisiniz ki koyu renk zeminler odayı olduğundan daha geniş gösterir. Ayriyeten kullandığınız açık renk bir halı ile harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

  • Mobilya Renkleri: Oturma odasına aldığınız koltuk takımı, köşe takımı, TV ünitesi ve orta sehpa birbiriyle oldukça alakasız kombinasyonlar oluşturmaması gerekir. Bu durumda renk tercihini her ne kadar zemin ve duvar renklerine göre tercih edecek olsanız da size bir kaç ipucumuz var. Öncelikle bir kontrast oluşturmak en doğrusu. Seçtiğiniz iki yakın tonda renkle bir kontrast oluşturabilir, üçüncü bir çarpıcı renkle birkaç mobilyayı ön plana çıkarabilirsiniz. Örneğin koltuk takımı, TV üniteniz ve halınız benzer tonlarda iken, orta sehpanızı farklı bir renkle ön plana çıkarabilirsiniz. Bu dengeyi iyi kurmakta fayda var!

 

3-) Oturma Odasının Büyüklüğünü Göz Önünde Bulundurmalısınız!

Oturma odasını dikkate almayan yeni ev sahiplerinin en büyük yaptığı hatalardan biri, dizayn etmeye çalışılan odanın büyüklüğünü dikkate almamaktır. Ayağını yorganına göre uzat deyimi bile bir uyumluluğu bize vurgularken oda büyüklüğüne dikkat etmemek içten bile değil! Aldığınız oturma grubunun kaba ve geniş olması size rahat bir hareket alanı tanımayacaktır. Bunun yerine kibar seçeneklere yönelmeli, ölçüleri kendi salonunuzda nasıl durduğunu hayal ederek almalısınız. Aksi koca bir hüsran olabilir! Aynı şekilde TV üniteniz ve konsolunuzun zarif ve modern bir görünüm kazanmasını amaçlarken, kaba bir duvar görünümü ile karşılaşabilirsiniz. Aman dikkat!

 

4-) Dekoratif Eşyalar İle Evinize Hareketlilik Katmak Mümkün!

Bazı dekorasyonlar her ne kadar sadelik amaçlanarak daha az eşya ile dizayn edilse de dekorasyon bittiğinde karşılaşılan çok çok daha farklıdır. Unutmayın, sadelik yalnızca eşya azlığı demek değildir. Mobilyalarınızın hala mağazada sergileniyormuş gibi salonunuza yabancı durmaması önemlidir. Bazı dekor eşyalar kullanmanız oturma odanıza ihtiyaç duyduğunuz sıcaklığı, ruhu ve zenginliği kazandıracaktır.

Zenginlik Timsali Biblolar:

Özellikle modern tasarımların olmazsa olmazı biblolardır. Kaliteli ve şık bir görünüm oluşturan biblolardan dekorasyonunuza uygun olanını seçebilirsiniz. Bu sayede eksik parçalar tamamlanmış, dekorasyonunuz ince bir dokunuş bulmuş olacak!

 

Dekorasyonun Ruhu Tablolar:

Karmaşık görüntü yaratmamaya dikkat ederek fazlaca büyük ve boş olan duvarlarda dekor tablolara yer verebilirsiniz. Seçtiğiniz stille uyumlu olduğu takdirde tablolar, odanın ruhunu kazandıracaktır.

 

Samimiyet Kokan Çiçek Ve Vazolar:

Sıcacık keyifli bir salonun samimiyetini çiçeklerden başka ne kazandırabilir? Dekorasyonunuzun stiline göre canlı renklerde çiçekler, yapay dekor çiçekler bazense büyük yapraklı bitkiler kullanabilirsiniz. Özellikle büyük yapraklı yeşil bitkiler natural ve minimal tasarımlarda çokça tercih edilmektedir. Deneyin ve yayılan sıcaklık farkını bir görün!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir