urun-nova-yemek-odasi-takimi-01
Blog

Evinize Renk Katacak Modern Yemek Odası Takımı Fikirleri

Yemek odaları, çoğu misafirin ağırlanması ve en önemli davetlere ev misafirliği yapması nedeniyle evin oldukça önemli odalarından biridir. Zira dekorasyon bakımından da dikkatle yenilikler takip edilir. Evin her bir detayı gibi yemek odasının dizaynı ve yemek odası takımı seçimi de önem arz eden konular arasındadır.

Yemek odalarında yalnızca şıklık ve kalitenin ön plana çıkması gerekmez. Aynı zamanda seçilen yemek odası takımının aile fertlerine ve misafirlere kendilerini rahat hissettirmesi gerekir. Uzun uzun dost sohbetlerinin, akraba toplanmalarının, keyifli aile yemeklerinin olmazsa olmazı bu süreçte konforlu bir oturma alanı sağlamaktır.

Bu yazımızda sizler için modern yemek odası takımınızı nasıl dizayn etmeniz gerektiği hakkında detaylara yer vereceğiz. Bir kaç fikirle beraber siz de hayalinizdeki yemek odasına kavuşabileceksiniz! Haydi beraber başlayalım.

 

Fonksiyonel Mobilyalar Tercih Edin!

Modern bir tarzın getirisi gittikçe pratikleşen ve fonksiyonel detaylara sahip olan mobilyalar kullanmaktır. Bu mobilyalar hem işlevselliği nedeniyle işinizi kolaylaştıracak hem de ihtiyacınız olan zengin ve modern görünümü evinize getirecektir.

Masa Ve Sandalyeler: Bahsettiğimiz mobilyaların başlıcaları masa ve sandalyelerdir. Zira bu mobilyalar yemek odası takımının ana parçalarıdır. Dekorasyonda kullanacağınız yemek masasını açılıp katlanabilir ve birden fazla sayıda kullanılabilir hale gelebilen masalardan tercih edebilirsiniz. Sandalyelerinizin masayla uyumlu olması rahat ettiren parçalar olması önemlidir. Fonksiyonel özelliklerinin getirisi olarak bu mobilyaların daha modern durduğunu göreceksiniz!

Konsollar: Yemek odası takımının en çok kullanılan parçalarından birisi de konsollardır. Odaya kattığı modern görünüm ve muhteşem bir dekorasyon köşesi oluşturması ile çokça tercih edilmektedir. Yemek masasını her ne kadar sade tercih etseniz de dekorasyonu konsolla beraber şahlandırabileceğinizi unutmayın! Aynı zamanda yemek masası için aldığınız dekor ve yemek takımlarını da yerleştirebileceğiniz bir alan yaratmış olacaksınız.

Dekoratif Eşyalar: Şamdan, mum, çiçek, vazo ve şık biblolardan yararlanarak konsolunuzu süsleyebilirsiniz. Modern eşyalardan biri olan dekoratif kullanımları doğru bir şekilde seçildiği takdirde yemek odanızın havasını tamamen etkileyecektir. Zengin ve kaliteli dekorlar seçmeye özen göster

 

Arka Planınızı Muhteşem Tablolarla Donatın!

Odanızda masanızı yerleştiğiniz duvar da en az yemek masası seçimi kadar önemlidir. Modern bir görünüm için boş duvar görünümden kurtulmalısınız. Bu duvarda kullanacağınız alan arka plan görevi görmektedir. Dilerseniz renk seçimini diğer duvarlardan farklı kullanabilir, dilerseniz farklı boyutlarda şık tablolarla yaratıcı bir arka plan oluşturabilirsiniz.

 

Bolca Aydınlatıcı Ve Avize Kullanın!

Özellikle son dönem trendlerinden biri olan aydınlatıcılar ve yemek masası üzerine konumlandırılan büyük avizeler oldukça moda durumda. Oluşturduğunuz dekorasyonun ruhuna uygun bir avize ile hafif loş bir ışıklandırma ortamı yumuşatacak, romantik bir ortam oluşturacaktır. Huzurlu ve ruhunuzu dinlendiren bir masa için avizelerin yanı sıra lambader ve mumlardan da bolca yararlanabilirsiniz.

 

Modern Bir Görünüm İçin Ferahlık Şart!

Yemek yerken bulunduğunuz ortamın ferah ve iyi hissettirmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle aldığınız masanın ölçülerini yemek odanızın düzenine uyum sağlayacak büyüklükte tercih etmelisiniz. Zira ortamı daraltacak ve hareket alanınızı kısıtlayacak masa ölçüsü yemek yerken de dört duvar arasında hissetmenize neden olacaktır.

Bu durumun önüne geçmek için özellikle küçük odalara sahipseniz, kritik köşelerde ayna dekorlarına da  bolca yer verebilirsiniz. Ayriyeten ideal masa ölçülerini de 6 kişilik bir masaya göre belirtecek olursak:

Kare masalar kullanmanız halinde en ideal ölçü: 130×130 iken

Dikdörtgen masalar kullanmanız halinde en ideal ölçü: 180×90

Yuvarlak masalar kullanmanız halinde en ideal ölçü: 150 santimdir.

 

Renklerin Gücünü Doğru Kullanın!

Mavi: Mavi rengini kullanmak yemek odasındaki ambiyansı temizlik hissinden yana değiştirecektir. Zira mavi renk tonları temizlik hissini çağrıştıran renklerden biri olması ile araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Kırmızı: Bir çok gıda sektöründe ve dikkat çekilmek istenen detaylarda kullanılan kırmızı rengi, iştah açma özelliği ile de bilinmektedir. Yemek odasında kullanacağınız kırmızı detaylarla daha lezzetli yemekler yemeniz mümkün!

Yeşil: Özellikle toprak tonları ile tamamlanmış bir dekorasyon oluşturduğunuz takdirde yaprak yeşili; dekorasyonunuzda modern, zarif ve doğal bir hava yakalamanızı sağlayacaktır. Yeşil tonları doğayı ve sadeliği çağrıştıran mükemmel renklerdir. Renk oyunlarından faydalanmaktan çekinmeyin!

 

Masa Yerleşimini Manzaradan Yana Kullanabilirsiniz

Yemek masasını kullanacağınız konumu, odadaki en manzaraya sahip köşeye yerleştirebilirsiniz. Eğer mümkünse masa yerleşimini cam kenarına koyarak restoranlardaki ambiyansı yakalamak mümkün. Bu sayede kullandığınız cam manzarası da dekorasyonunuzun sürekli değişen bir parçası haline gelecektir. Manzaraya karşı afiyetle yemeğini yiyebilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir